10 μικρά μυστικά για ψήσιμο στα κάρβουνα
Όσο απλό και αν ακούγεται το "θα ψήσω στα κάρβουνα", τόσο δύσκολο γίνεται αν δεν ξέρεις τις σωστές τεχνικές και κάποια μικρά μυστικά... Μάθετε αυτά τα μυστικά και ανάψτε κάρβουνα!
Brisket… Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος
Ιδιαίτερα δημοφιλές κομμάτι κρέατος για BBQ στο Texas που έχει εξαπλώσει την φήμη του παγκοσμίως και έφτασε και στην πόρτα μας. Είναι από τις νοστιμότερες, τρυφερές, ζουμερές εκδοχές για ένα μοσχάρι, που τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια γαστρονομία δείχνει με ενθουσιασμό στα «δεύτερα» κομμάτια.
Μοσχαρίσια ουρά: Τι είναι και πως μαγειρεύεται;
Μάθετε όλα τα μυστικά για μία υπέροχη μοσχαρίσια ουρά που λιώνει στο στόμα!
Μυστικά για να ψήσετε την τέλεια γαλοπούλα
Η γαλοπούλα έχει στεγνό κρέας κι αυτό οφείλεται στην πολύ χαμηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρά. Για να ψήσετε τη γαλοπούλα σας, κρατώντας ζουμερό το κρέας της και πεντανόστιμο, ακολουθήστε μια σειρά από μαγειρικά τρικ, τα οποία θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος;
Πολλά ακούγονται για το αν πρέπει ή όχι να τρώμε κόκκινο κρέας. Τι είναι τελικά καλύτερο για την υγεία μας;
Μάθετε τα πάντα για την Picanha
Η πορτογαλική λέξη «picanha» (πικάνια) περιγράφει μια βραζιλιάνικη -τριγωνική- κοπή του βοδινού κρέατος που προέρχεται από μέρος του κιλότου. Μπορεί να μαγειρευτεί στο φούρνο και στη σχάρα ολόκληρο, στη σούβλα ή σε steak.
Μαγειρεύουμε κουνέλι
Πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, φτωχό σε θερμίδες και χοληστερόλη, με κάτω από 10% λιπαρά… Γιατί το κουνέλι λείπει από το τραπέζι μας;
Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας
Ο πιο συχνός λόγος που τα φαγητά με κρέας δεν πετυχαίνουν, είναι επειδή σκληραίνει το κρέας στο μαγείρεμα και έτσι χάνει όλη τη νοστιμιά του. Υπάρχουν, όμως και μυστικά για να μαλακώνει το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να απογειώνει το φαγητό σας.
Μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα
Ο ρόλος της μαρινάδας είναι διπλός, μαλακώνει το κρέας και δίνει επιπλέον άρωμα και γεύση. Υπάρχουν πολλών ειδών μαρινάδες ανάλογα με το τι θέλετε να ψήσετε…
Τι είναι η WAGYU;
Η WAGYU - ιαπωνική φυλή βοοειδών - προέρχεται από γηγενή ασιατικά βοοειδή. Το «WAGYU» αναφέρεται σε όλα τα ιαπωνικά βοοειδή, όπου «Wa» σημαίνει ιαπωνικό και «gyu» σημαίνει αγελάδα.
Τα ζυμαρικά στη διατροφή μας
Τα γεύματα με ζυμαρικά έχουν κεντρική θέση στη διατροφή μας λόγω της ευκολίας παρασκευής τους, της υψηλής διατροφικής τους αξίας και της αξεπέραστης νοστιμιάς τους.