Μαγειρεύουμε κουνέλι

Μαγειρεύουμε κουνέλι

Πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, φτωχό σε θερμίδες και χοληστερόλη, με κάτω από 10% λιπαρά… Γιατί το κουνέλι λείπει από το τραπέζι μας;

  • Το κουνέλι έχει κρέας κομμένο και ραμμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις... Η λεπτή του γεύση, που δένει εύκολα με εύγευστες σάλτσες και η προσιτή του τιμή θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι σας! Ας δούμε λοιπόν πόσο εύκολα μαγειρεύεται και πως μπορούμε να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή!
  • Το αγοράζουμε ολόκληρο και ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε μερίδες. Το μαρινάρισμα δεν του είναι απαραίτητο, αλλά του προσθέτει υγρασία και το κάνει πιο μαλακό.
  • Γενικά, το κουνέλι μαγειρεύεται σαν το κοτόπουλο. Επειδή το κρέας του δεν έχει λίπος χρειάζεται χαμηλή φωτιά, για να μη στεγνώσει και σκληρύνει. Για τον ίδιο λόγο, του ταιριάζουν περισσότερο οι συνταγές με σάλτσες, στην κατσαρόλα ή στην γάστρα.
  • Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το θρούμπι, η μαντζουράνα, η δάφνη και το λεμονόχορτο. Λεμόνι, μουστάρδα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, τα υπόξινα ξερά δαμάσκηνα, αλλά και τα μήλα ταιριάζουν στις σάλτσες του.
  • Το αλκοόλ πλουτίζει τη γεύση του. Εκτός από το λευκό και κόκκινο κρασί (ανάλογα με τη σάλτσα), για πιο "ψαγμένες " γεύσεις, θα το σβήσουμε με κονιάκ ή μπράντι (όταν η σάλτσα έχει κρέμα), με αρμανιάκ (ταιριάζει στη σάλτσα με δαμάσκηνα), με καλβαντός (αν η σάλτσα έχει μήλα), με πόρτο (σε κόκκινες σάλτσες).
  • Και μία συνταγή για να ξεκινήσετε, https://marinata.gr/syntages/kouneli-me-mirodika-sto-fourno
DESIGNERD