Κοτόπουλο με Σως Μελιού & Καπνιστό Mac ’n’ Cheese

Κοτόπουλο με Σως Μελιού & Καπνιστό Mac ’n’ Cheese

Μια rustic συνταγή που παντρεύει ζουμερό κοτόπουλο με αρωματική σως μελιού και κρεμώδες mac ’n’ cheese, μαγειρεμένα αργά πάνω σε ανοιχτή φωτιά με μαντεμένια σκεύη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο απ’ότι λένε οι οδηγίες βρασμού στη συσκευασία, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε βάζουμε λίγο λάδι και σωράρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τη βινεγκρέτ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, το σουσάμι και το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι για να δέσει η σάλτσα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να καβουρδιστεί.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
  • Βάζουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι  να λιώσει.
  • Ρίχνουμε τα μακαρονάκια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε το mac ‘n’ cheese, από επάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
  • Απολαμβάνουμε το πιάτο ζεστό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

1 στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομματάκια

150 γρ. Σάλτσα σόγιας

100 γρ. μέλι 

Σως βινεγκρέτ

15γρ. σκόρδο σε σκόνη

15γρ. αποξηραμένο κρεμμύδι

Λίγο αλάτι

15γρ. σουσάμι

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

15γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Λίγο ελαιόλαδο

 

Για το mac ‘n’ cheese

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

800ml γάλα

100γρ. βούτυρο

100γρ. αλεύρι

200γρ. τυρί τσένταρ

Λίγο αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Σουσάμι

DESIGNERD