Σπιτικό «αλλαντικό» στήθος γαλοπούλας
Φτιάξτε μόνοι σας νοστιμότατο και υγιεινό στήθος γαλοπούλας για τα σάντουιτς όλης της οικογένειας ή τις σαλάτες εύκολα και γρήγορα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135 οC στον αέρα και παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα.
- Απλώνουμε τη μαρινάδα επάνω στη γαλοπούλα και τη γυρνάμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
- Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε τη γαλοπούλα για να την θωρακίσουμε. Γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.
- Αφού θωρακίσουμε την γαλοπούλα καλά από όλες τις πλευρές την τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε τη μαρινάδα που έμεινε με λίγο ελαιόλαδο και την περιχύνουμε στη γαλοπούλα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο από το τηγάνι.
- Τυλίγουμε πολύ καλά την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα και τοποθετούμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 1 ½ με 2 ώρες.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 7-10 μέρες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλο
- 1 κ.γ. μάραθος σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κύβο κότας (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
