Σπιτικό «αλλαντικό» στήθος γαλοπούλας

Σπιτικό «αλλαντικό» στήθος γαλοπούλας

Φτιάξτε μόνοι σας νοστιμότατο και υγιεινό στήθος γαλοπούλας για τα σάντουιτς όλης της οικογένειας ή τις σαλάτες εύκολα και γρήγορα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135 οC στον αέρα και παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα.
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα επάνω στη γαλοπούλα και τη γυρνάμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε τη γαλοπούλα για να την θωρακίσουμε. Γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.
  • Αφού θωρακίσουμε την γαλοπούλα καλά από όλες τις πλευρές την τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τη μαρινάδα που έμεινε με λίγο ελαιόλαδο και την περιχύνουμε στη γαλοπούλα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο από το τηγάνι.
  •  Τυλίγουμε πολύ καλά την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα και τοποθετούμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 1 ½ με 2 ώρες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 7-10 μέρες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

DESIGNERD