Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν με κους κους

Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν με κους κους

Μυρωδάτο μαροκινό κοτόπουλο με έναν ξεχωριστό συνδυασμό υλικών και ιδιαίτερα μπαχαρικά , που το κάνουν εξωτικό και μοναδικό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια και το μεταφέρουμε σε μπολ και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30-60 λεπτά.
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες,  προετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε στο νερό που θα το βράσουμε τον Κρόκο Κοζάνης.
  • Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα οποία σοτάρουμε επίσης για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.
  • Ταυτόχρονα σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κους κους. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε το μαροκινό κοτόπουλο σε μεγάλη πιατέλα, βάζοντας γύρω-γύρω το κους κους και στο κέντρο το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Για το μαρινάρισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 3-4 στίγματα κρόκο Κοζάνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml. ελαιόλαδο
  • Για το κοτόπουλο
  • 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
  • 2 πράσα
  • 1 καρότο
  • 250 ml. ζωμό κοτόπουλο
  • 20 ml. Ελαιόλαδο
  • Κόλιανδρο φρέσκο
  • Για το κους κους
  • 250 γρ. κους κους
  • 6-7 στίγματα κρόκο Κοζάνης
  • 30 γρ. βούτυρο
DESIGNERD