Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν με κους κους
Μυρωδάτο μαροκινό κοτόπουλο με έναν ξεχωριστό συνδυασμό υλικών και ιδιαίτερα μπαχαρικά , που το κάνουν εξωτικό και μοναδικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια και το μεταφέρουμε σε μπολ και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30-60 λεπτά.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες, προετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε στο νερό που θα το βράσουμε τον Κρόκο Κοζάνης.
- Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα οποία σοτάρουμε επίσης για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.
- Ταυτόχρονα σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κους κους. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε το μαροκινό κοτόπουλο σε μεγάλη πιατέλα, βάζοντας γύρω-γύρω το κους κους και στο κέντρο το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Για το μαρινάρισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 3-4 στίγματα κρόκο Κοζάνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml. ελαιόλαδο
- Για το κοτόπουλο
- 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 200 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
- 2 πράσα
- 1 καρότο
- 250 ml. ζωμό κοτόπουλο
- 20 ml. Ελαιόλαδο
- Κόλιανδρο φρέσκο
- Για το κους κους
- 250 γρ. κους κους
- 6-7 στίγματα κρόκο Κοζάνης
- 30 γρ. βούτυρο
