
Χοιρινό με λάχανο
Ένα φαγητό με παράδοση και μεράκι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος αφού τα έχουμε στεγνώσει και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το λάχανο ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο και τα καίμε λίγο στο λάδι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ζεστό νεράκι μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
- Μαγειρεύουμε σε μετρία θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας και το λάχανο και να μείνει με την σαλτσούλα του. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες
- 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- Σάλτσα ντομάτας 400 γρ.
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 πρέζες μπούκοβο (καυτερό αν προτιμάτε)
- 1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο