
Χοιρινά παϊδάκια με πικάντικο γλάσο
Νόστιμα και τρυφερά χοιρινά παϊδάκια που αγαπούν το ελαφρώς πικάντικο γλάσο και συνοδεύονται ιδανικά με μπίρα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσάμικο. Βάζετε μέσα τα παϊδάκια και ανακατεύετε καλά να πάει παντού το μίγμα. Σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα στο ταψί που θα ψήσετε.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Βγάζετε το κρέας και πασπαλίζετε καλά το μίγμα με τα μπαχαρικά. Κρατάτε την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ για την συνέχεια.
- Τοποθετείτε τα παϊδάκια στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180 οC. Αλείφετε τα παϊδάκια με λίγη από την μαρινάδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα.
- Τα σερβίρετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κιλά χοιρινά παϊδάκια
- 4 κ.σ. μέλι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ.μουστάρδα
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι