Κοτόσουπα

Κοτόσουπα

Θρεπτική και πεντανόστιμη κοτόσουπα της μαμάς, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με νερό, για να το καλύπτει τελείως και το αφήνουμε να βράσει.
  • Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. 
  • Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.
  • Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
  • Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει, ανακατεύοντας την τακτικά.
  • Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπόλ λίγο κοτόπουλο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο 
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ρύζι για σούπα
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
DESIGNERD