Κοτόσουπα
Θρεπτική και πεντανόστιμη κοτόσουπα της μαμάς, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με νερό, για να το καλύπτει τελείως και το αφήνουμε να βράσει.
- Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά.
- Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.
- Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
- Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει, ανακατεύοντας την τακτικά.
- Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπόλ λίγο κοτόπουλο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 1 φλ. ρύζι για σούπα
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
