Κεφτεδάκια Τηγανητά

Κεφτεδάκια Τηγανητά

Η καλύτερη συνταγή για τα καλύτερα κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ και θα ξετρελάνει όλα τα παιδιά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
  • Το βγάζουμε και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες. Τους πατάμε με την παλάμη να πλατύνουν για να τηγανιστούν καλά. Αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι λάδι τόσο όσο να καλύπτει τον μισό κεφτέ. Ζεσταίνουμε καλά και τηγανίζουμε για 3΄από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή πιλάφι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
DESIGNERD