Κεφτεδάκια Τηγανητά
Η καλύτερη συνταγή για τα καλύτερα κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ και θα ξετρελάνει όλα τα παιδιά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
- Το βγάζουμε και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες. Τους πατάμε με την παλάμη να πλατύνουν για να τηγανιστούν καλά. Αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
- Βάζουμε στο τηγάνι λάδι τόσο όσο να καλύπτει τον μισό κεφτέ. Ζεσταίνουμε καλά και τηγανίζουμε για 3΄από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή πιλάφι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
- 2 κρεμμύδια
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 αυγό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
