
Βουβαλίσιο κρέας με λαχανικά
Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, αλλιώς … τώρα με βουβάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα σοτάρουμε το κρέας ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί κι αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι την πάπρικα και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
- Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα πράσα μας και τα κόβουμε σε κυλινδρικά κομμάτια, κόβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το σέλινο.
- Τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες με λίγο ζεστό ζωμό βοδινού (χλιαρό νερό με 1 κύβο) στην κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά μας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό βουβαλίσιο ποντίκι
- 2 κιλά πράσα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κύβο βοδινού
- ελαιόλαδο