Τοματόσουπα με κεφτεδάκια

Τοματόσουπα με κεφτεδάκια

Νόστιμη και θρεπτική σούπα ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την σούπα να βράσει για 15 λεπτά.
  5. Όσο βράζει η σούπα πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια. Θα βγουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια και τα προσθέτουμε στη σούπα. Βράζουμε για 20 λεπτά. 
  6. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ ρίχνοντας φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

Για τη σούπα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος