
Τοματόσουπα με κεφτεδάκια
Νόστιμη και θρεπτική σούπα ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την σούπα να βράσει για 15 λεπτά.
- Όσο βράζει η σούπα πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια. Θα βγουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια και τα προσθέτουμε στη σούπα. Βράζουμε για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ ρίχνοντας φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος