Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ
Αρωματικό, πολύχρωμο και πικάντικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ… Μία αυθεντική Ταϊλανδέζικη συνταγή στο πιάτο σας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κόκκινο κάρυ και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
- Σιγοβράστε για λίγο, ανακατέψτε και περιμένετε να βγει το λάδι στην επιφάνεια.
- Προσθέστε το κοτόπουλου και σιγοβράστε για 12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Προσθέστε 1 κουταλιά fish sauce και μια πρέζα καφέ ζάχαρη, στη συνέχεια δοκιμάστε - αν το προτιμάτε λίγο πιο αλμυρό, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ψαριού. Αν το προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο περισσότερη ζάχαρη.
- Τραβήξτε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Σερβίρετε το κάρυ σε τέσσερα μπολ και προσθέστε λίγο κόκκινο τσίλι, ένα στικ τζίντζερ και μερικά επιπλέον φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 κ.σ. τζίντζερ & πάστα σκόρδου
- 5-6 κουταλιές της σούπας κόκκινο κάρυ
- 800 ml γάλα καρύδας
- 8 μπούτια φιλέτο κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
- 2 κ.σ. fish sauce
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- Φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη διαγώνια
- τζίντζερ κομμένα σε στικς
- Ρύζι μπασμάτι
