Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ

Αρωματικό, πολύχρωμο και πικάντικο κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ… Μία αυθεντική Ταϊλανδέζικη συνταγή στο πιάτο σας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κόκκινο κάρυ και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
  • Σιγοβράστε για λίγο, ανακατέψτε και περιμένετε να βγει το λάδι στην επιφάνεια.
  • Προσθέστε το κοτόπουλου και σιγοβράστε για 12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Προσθέστε 1 κουταλιά fish sauce και μια πρέζα καφέ ζάχαρη, στη συνέχεια δοκιμάστε - αν το προτιμάτε λίγο πιο αλμυρό, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ψαριού. Αν το προτιμάτε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο περισσότερη ζάχαρη.
  • Τραβήξτε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Σερβίρετε το κάρυ σε τέσσερα μπολ και προσθέστε λίγο κόκκινο τσίλι, ένα στικ τζίντζερ και μερικά επιπλέον φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ & πάστα σκόρδου
  • 5-6 κουταλιές της σούπας κόκκινο κάρυ
  • 800 ml γάλα καρύδας
  • 8 μπούτια φιλέτο κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 2 κ.σ. fish sauce
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • Φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη διαγώνια
  • τζίντζερ κομμένα σε στικς
  • Ρύζι μπασμάτι
DESIGNERD