
Στριφτάρια με αποξηραμένα μανιτάρια και λάδι τρούφας
Τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι τόσο γευστικά και αρωματικά που θα απογειώσουν τα ζυμαρικά σας, ενώ το λάδι τρούφας θα τα μετατρέψει σε πιάτο ανώτερου επιπέδου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζετε τα μανιτάρια μαζί με το κονιάκ και αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου 1 ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά τους.
- Κατόπιν, βράζετε τα στριφτάρια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3 λεπτά.
- Τα σβήνετε με τα υγρά που κρατήσατε από το μούλιασμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να μείνει ο μισός.
- Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με πιπέρι και περιχύνοντας με λάδι τρούφας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο ζυμαρικά στριφτάρια Αδαμαντίνα
- 25γρ. μανιτάρια αφυδατωμένα Βωλίτη (porcini)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ml ζωμό βοδινού
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. λάδι τρούφας
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι