Ριγκατόνι με λουκάνικα

Ριγκατόνι με λουκάνικα

Πολύ νόστιμα και λαχταριστά ριγκατόνι που με το σχήμα τους φυλακίζουν την πλούσια σάλτσα με λουκάνικα και κρέμα γάλακτος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε 3 λίτρα νερό να βράσει και έπειτα προσθέτετε αρκετό αλάτι. Βράζετε τα ζυμαρικά σας al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. 
  • Κόβετε το λουκάνικο σε φέτες και το τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί 5 λεπτά περίπου.
  • Έπειτα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να εξατμισοτύν τα υγρά του.
  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώστε την φωτιά. Αφήστε να βράσει μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
  • Σουρώνετε τα ζυμαρικά, κρατώντας πριν ένα ποτήρι από το νερό που έβραζαν.
  • Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα λουκάνικο και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

DESIGNERD