Ριγκατόνι με λουκάνικα
Πολύ νόστιμα και λαχταριστά ριγκατόνι που με το σχήμα τους φυλακίζουν την πλούσια σάλτσα με λουκάνικα και κρέμα γάλακτος!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε 3 λίτρα νερό να βράσει και έπειτα προσθέτετε αρκετό αλάτι. Βράζετε τα ζυμαρικά σας al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
- Κόβετε το λουκάνικο σε φέτες και το τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί 5 λεπτά περίπου.
- Έπειτα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να εξατμισοτύν τα υγρά του.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώστε την φωτιά. Αφήστε να βράσει μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
- Σουρώνετε τα ζυμαρικά, κρατώντας πριν ένα ποτήρι από το νερό που έβραζαν.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα λουκάνικο και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή πέννες ριγέ Ήλις
- 1 συσκευασία βουβαλίσια ριγανάτα λουκάνικα Μπόρας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 250ml κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαϊντανός
- Παρμεζάνα
