
Ribeye Steak με αρωματισμένο βούτυρο
Απολαύστε σπίτι σας την πιο ζουμερή μπριζόλα…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το σχαροτήγανο στην φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
- Λαδώνουμε ελάχιστα τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε ανάλατες στο καυτό τηγάνι.
- Τις αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά. Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι στο τηγάνι.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, τοποθετούμε τα μυρωδικά επάνω στις μπριζόλες.
- Ανασηκώνουμε το τηγάνι έτσι ώστε να βρίσκεται μόνο το βούτυρο σε άμεση επαφή με την φωτιά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε συνεχόμενα το βούτυρο επάνω στις μπριζόλες για 3-4 λεπτά.
- Κάνουμε ένα τελευταίο γύρισμα και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμη.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Κόβουμε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μπριζόλες Ribeye
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο μαλακό
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι