Ribeye Steak με αρωματισμένο βούτυρο

Ribeye Steak με αρωματισμένο βούτυρο

Απολαύστε σπίτι σας την πιο ζουμερή μπριζόλα…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το σχαροτήγανο στην φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
  • Λαδώνουμε ελάχιστα τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε ανάλατες στο καυτό τηγάνι.
  • Τις αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά. Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι στο τηγάνι.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, τοποθετούμε τα μυρωδικά επάνω στις μπριζόλες.
  • Ανασηκώνουμε το τηγάνι έτσι ώστε να βρίσκεται μόνο το βούτυρο σε άμεση επαφή με την φωτιά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε συνεχόμενα το βούτυρο επάνω στις μπριζόλες για 3-4 λεπτά.
  • Κάνουμε ένα τελευταίο γύρισμα και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμη.
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 μπριζόλες Ribeye
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο μαλακό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
DESIGNERD