Πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο
Ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί και να σωθεί το νερό.
- Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε επάνω από τα λαχανικά μας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και περιχύνουμε την σως.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 3 κουταλιές του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη σαλάτα
- 150 γραμ. baby ρόκα
- μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 8 ντοματίνια
- Σουσάμι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- Χυμό από ένα λάιμ
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
