Παραδοσιακή μαγειρίτσα
Κλασική και αγαπημένη συνταγή της Ανάστασης!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
- Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.
- Αφού η σούπα μας είναι έτοιμη ετοιμάζουμε το αυγολέμονό μας. Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
- Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συκωταριά αρνίσια και εντεράκια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ζωμό κρέατος
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1/3 φλ. ρύζι γλασέ
- 3 αυγά
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι