Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Κλασική και αγαπημένη συνταγή της Ανάστασης!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
  • Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.
  • Αφού η σούπα μας είναι έτοιμη ετοιμάζουμε το αυγολέμονό μας. Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
  • Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια και εντεράκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/3 φλ. ρύζι γλασέ
  • 3 αυγά
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι