Μοσχάρι με λαχανικά στο φούρνο

Μοσχάρι με λαχανικά στο φούρνο

Ένα τέλειο φαγητό για το κυριακάτικo τραπέζι σας, θρεπτικό και με απίθανη γεύση!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε 3 φλ. νερό ζεστό. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35-40′.
  • Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Περιχύνουμε με 1 φλ. ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας, ραντίζουμε με το ξύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες.
  • Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC στις αντιστάσεις για 30′ και χαμηλώνουμε στους 160ºC.
  • Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2.45′ ώρες. Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για τα επόμενα 30′ και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1-1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. ζεστό νερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • λίγο δεντρολίβανο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
DESIGNERD