
Μοσχάρι με λαχανικά στο φούρνο
Ένα τέλειο φαγητό για το κυριακάτικo τραπέζι σας, θρεπτικό και με απίθανη γεύση!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε 3 φλ. νερό ζεστό. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35-40′.
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με 1 φλ. ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας, ραντίζουμε με το ξύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες.
- Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC στις αντιστάσεις για 30′ και χαμηλώνουμε στους 160ºC.
- Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2.45′ ώρες. Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για τα επόμενα 30′ και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1-1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φλ. ζεστό νερό
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- λίγο δεντρολίβανο
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό