Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Αγαπημένο φαγητό που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Απλά κλασική αξία!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8’ σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2’ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το ζωμό ή το νερό και κλείνουμε το καπάκι να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα.
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και μία πρέζα ζάχαρη. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20’ μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και στραγγίζουμε απλά. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να σερβίρουμε ή αν είναι έτοιμος ο κιμάς τα ρίχνουμε απευθείας στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο κιμάς.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμά περασμένο μία φορά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μεσαία
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • ½ ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο ή τυρί φέτα
DESIGNERD