Μακαρόνια με κιμά
Αγαπημένο φαγητό που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Απλά κλασική αξία!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8’ σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2’ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το ζωμό ή το νερό και κλείνουμε το καπάκι να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και μία πρέζα ζάχαρη. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20’ μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και στραγγίζουμε απλά. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να σερβίρουμε ή αν είναι έτοιμος ο κιμάς τα ρίχνουμε απευθείας στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο κιμάς.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά περασμένο μία φορά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μεσαία
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500γρ. χυμό ντομάτας
- 2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
- ½ ξυλάκι κανέλας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Κεφαλοτύρι τριμμένο ή τυρί φέτα
