
Κρεατόσουπα με λαχανικά
Μοσχαράκι σούπα με λαχανικά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Εύκολη και υγιεινή, μία ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνετε το κομμένο κρέας και το αλατίζετε. Αν έχει υγρά, το ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, το αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει το κρέας λίγη γεύση και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Έπειτα προσθέτετε το νερό, τον ζωμό, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σέλινο και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
- Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα καρότα και την σελινόριζα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, την σελινόριζα και τις πατάτες στο μοσχάρι που βράζει.
- Ρίξτε μαύρο πιπέρι και δύο κουταλάκια αλάτι. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι το μοσχαράκι να είναι τρυφερό (~40 λεπτά).
- Σερβίρετε ζεστή τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μισό κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- Σέλινο
- 1 σελινόριζα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο