Κρεατόσουπα με λαχανικά

Κρεατόσουπα με λαχανικά

Μοσχαράκι σούπα με λαχανικά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Εύκολη και υγιεινή, μία ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνετε το κομμένο κρέας και το αλατίζετε. Αν έχει υγρά, το ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το λάδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, το αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει το κρέας λίγη γεύση και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  • Έπειτα προσθέτετε το νερό, τον ζωμό, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σέλινο και το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
  • Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα καρότα και την σελινόριζα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, την σελινόριζα και τις πατάτες στο μοσχάρι που βράζει.
  • Ρίξτε μαύρο πιπέρι και δύο κουταλάκια αλάτι. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι το μοσχαράκι να είναι τρυφερό (~40 λεπτά).
  • Σερβίρετε ζεστή τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Μισό κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Σέλινο
  • 1 σελινόριζα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
DESIGNERD