
Κολοκυθάκια γεμιστά με βουβαλίσιο καβουρμά
Μια πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή με βουβαλίσιο καβουρμά και βουβαλίσιο κιμά Μπόρας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας. Κόβουμε από το επάνω μέρος ένα καπάκι και αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Κρατάμε την μισή από την κολοκυθόψιχα.
- Πλένουμε καλά το ρύζι μας. Ψιλοκόβουμε το μεγάλο κρεμμύδι την μία σκελίδα σκόρδο και τον άνηθο. Περνάμε τις 2 ντομάτες στον τρίφτη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μισό άνηθο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον βουβαλίσιο κιμά και τον αφήνουμε να καβουρντιστεί καλά, προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μετά ρίχνουμε την μισή κολοκυθόψιχα και την ντομάτα και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον βουβαλίσιο καβουρμά και τον μισό ζωμό από το κρέας. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να πιεί τον ζωμό του χωρίς όμως να στεγνώσει.
- Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε λίγο εσωτερικά. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα κολοκυθάκια μας και ενδιάμεσα κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τα μικρά κρεμμύδια στην μέση και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες με τη φλούδα τους.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τον υπόλοιπο άνηθο, ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο ζωμό από κρέας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη για να ξεροψηθούν τα κολοκυθάκια μας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 250γρ. βουβαλίσιο καβουρμά Μπόρα
- 250γρ. βουβαλίσιο κιμά Μπόρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι και 4 μικρά
- 4 ντομάτες ώριμες
- 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8 κ. σ. ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι άνηθο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 ποτήρια ζωμό από κρέας