Φριτάτα με καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο και λαχανικά

Φριτάτα με καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο και λαχανικά

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με λαχανικά και καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ στους 200oC.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόψτε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και σωτάρετέ το, σε πυρίμαχο τηγάνι, για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρέστε το λουκάνικο από το τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε το για λίγα λεπτά.
  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά.
  • Προσθέστε στο τηγάνι τις πατάτες, το καρότο, και το μπρόκολο γυρνώντας τα τακτικά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέστε και το κολοκυθάκι να τσιγαριστεί για λίγο και αλατοπιπερώστε.
  • Ξαναβάλτε το λουκάνικο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα.
  • Ρίξτε τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και τα υλικά.
  • Αφήστε για δύο λεπτά να μαγειρευτεί και προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα.
  • Μεταφέρετε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήστε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί το φαγητό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γραβιέρα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 120 gr βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ μικρού κρεμμυδιού
  • 2 μικρές πατάτες
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 3-4 μικρά «δεντράκια» από μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
DESIGNERD