
Φριτάτα με καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο και λαχανικά
Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με λαχανικά και καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ στους 200oC.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόψτε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και σωτάρετέ το, σε πυρίμαχο τηγάνι, για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαιρέστε το λουκάνικο από το τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε το για λίγα λεπτά.
- Ψιλοκόψτε τα λαχανικά.
- Προσθέστε στο τηγάνι τις πατάτες, το καρότο, και το μπρόκολο γυρνώντας τα τακτικά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέστε και το κολοκυθάκι να τσιγαριστεί για λίγο και αλατοπιπερώστε.
- Ξαναβάλτε το λουκάνικο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα.
- Ρίξτε τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και τα υλικά.
- Αφήστε για δύο λεπτά να μαγειρευτεί και προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα.
- Μεταφέρετε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήστε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί το φαγητό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. γραβιέρα
- 1 κ. σούπας μαϊντανός
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 120 gr βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ μικρού κρεμμυδιού
- 2 μικρές πατάτες
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 3-4 μικρά «δεντράκια» από μπρόκολο
- Αλάτι
- Πιπέρι