FLAT IRON Steak: η επίπεδη εύγευστη μπριζόλα

FLAT IRON Steak: η επίπεδη εύγευστη μπριζόλα

Τι είναι και πως μαγειρεύεται μία Flat Iron Steak;

Η Flat Iron Steak, γνωστή και ως μπριζόλα Top Blade στην Αμερική, είναι ομοιόμορφη σε πάχος και έχει ορθογώνιο σχήμα και ουσιαστικά προέρχεται από την καρδιά του κομματιού που ονομάζεται χτένι.

Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο το ribeye ή η tomahawk, αλλά είναι μια πολύ ποιοτική κοπή κρέατος, άπαχη, χωρίς κόκαλο και συνήθως αρκετά φθηνή για ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο.

Μαρινάρισμα και μαγειρική

Η μπριζόλα Flat iron μπορεί να μαριναριστεί και να την ψήσετε ιδανικά σε medium rare δηλαδή περίπου στους 55-60 °C. Ανάλογα πάντα με το κομμάτι που αγοράζετε και το πάχος του. Αυτή η μπριζόλα έχει μια βαθιά, πλούσια γεύση που την καθιστά τέλεια επιλογή για πολλές και διαφορετικές συνταγές.

Είναι παρόμοια με όλες τις «επίπεδες» μπριζόλες, όπως Flank ή Bavette, οπότε οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί τέτοιου είδους μπριζόλες μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με τη Flat Iron. Αυτή η μπριζόλα είναι καλύτερα να ψήνεται σε μια μέση προς υψηλή θερμοκρασία. Μην την ψήνετε σε πολύ δυνατή φωτιά, εκτός αν έχετε μια ιδιαίτερα λεπτή κοπή που δεν ξεπερνά το 1 εκ. Λόγω της πυκνότητας του κρέατος, είναι γενικά καλύτερο να θωρακίσετε την μπριζόλα σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά πριν τη χαμηλώσετε ώστε να αποκτήσετε το επιθυμητό ομοιόμορφο και ζουμερό ψήσιμο.

Διατροφικά οφέλη

Όπως με τα περισσότερα κομμάτια βοείου κρέατος, η flat iron μπριζόλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ψευδάργυρο. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου με 15% των συνιστομένων ημερήσιων τιμών.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα Flat iron steak, ήρθε η ώρα να γίνει η αγαπημένη σας!