Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα βοτάνων και σάλτσα μυρωδικών

Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα βοτάνων και σάλτσα μυρωδικών

Απολαύστε τα κλασικά παϊδάκια σε μία διαφορετική συνταγή...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο με τα μυρωδικά και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με το μείγμα των μυρωδικών.
  • Κλείνουμε το κρέας σε πλαστική σακούλα (μία για κάθε πλευρά), πιέζοντας να βγει ο αέρας και σφραγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις σακούλες. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή τουλάχιστον για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε  το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο.
  • Αλατίζουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, με την πέτσα προς τα επάνω. 
  • Μ' ένα μυτερό μαχαιράκι κάνουμε ρηχές χαρακιές στην πέτσα του, στα διαστήματα που χωρίζονται τα παϊδάκια.
  • Το ψήνουμε για 10' στους 200οC και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και το ψήνουμε ακόμα 15'-20', ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι πλευρές και πόσο ψημένο το θέλουμε.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10', σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μυρωδικών.
  • Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Αν κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και τοποθετούμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι.
  • Χωρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα παϊδάκια και σερβίρουμε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 ολόκληρες αρνίσιες πλευρές (άκοπες), περίπου 20-24 παϊδάκια
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2 ματσάκι μαΐντανό χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
DESIGNERD