
Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα βοτάνων και σάλτσα μυρωδικών
Απολαύστε τα κλασικά παϊδάκια σε μία διαφορετική συνταγή...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο με τα μυρωδικά και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με το μείγμα των μυρωδικών.
- Κλείνουμε το κρέας σε πλαστική σακούλα (μία για κάθε πλευρά), πιέζοντας να βγει ο αέρας και σφραγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις σακούλες. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο.
- Αλατίζουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, με την πέτσα προς τα επάνω.
- Μ' ένα μυτερό μαχαιράκι κάνουμε ρηχές χαρακιές στην πέτσα του, στα διαστήματα που χωρίζονται τα παϊδάκια.
- Το ψήνουμε για 10' στους 200οC και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και το ψήνουμε ακόμα 15'-20', ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι πλευρές και πόσο ψημένο το θέλουμε.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10', σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μυρωδικών.
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Αν κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και τοποθετούμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι.
- Χωρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα παϊδάκια και σερβίρουμε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ολόκληρες αρνίσιες πλευρές (άκοπες), περίπου 20-24 παϊδάκια
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο)
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 1/2 ματσάκι μαΐντανό χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο