Πείτε μας τη Γνώμη σας
Στην αρχαιότητα οι αλεσμένοι σπόροι του μοσχοσίταρου θεωρούνταν ορεκτικοί και τονωτικοί, αφού είναι πλούσιοι σε σίδηρο και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, διαπιστώθηκε επιστημονικά πως η τακτική κατανάλωση των σπόρων του μοσχοσίταρου βοηθά στη διατήρηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στα επιθυμητά όρια.
Ένα μπαχαρικό με πολλά ονόματα, τσιμένι, μοσχοσίταρο ή ελληνικός σανός είναι μερικά από τα πολλά ονόματα του φυτού που καρυκεύει με το χαρακτηριστικό άρωμά του τα φαγητά μας, ενώ συμμετέχει σε διάφορα μίγματα μπαχαρικών, ιδίως στα κάρυ. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή τουρσιών και στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται στα βραστά, στα μπιφτέκια, σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα λουκάνικα.