Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά

Ιδιαίτερα γευστική συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνουμε τα τοματίνια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Τα μεταφέρουμε στο multi. Προσθέτουμε μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες σε μπολ. Πρέπει οι χοιρινές μπριζόλες να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 1 - 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, τα υπόλοιπα τοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο.
  • Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά, τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα που έχει στο ταψί.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

Για τα λαχανικά

  • 700 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 12 τοματίνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι