
Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά
Ιδιαίτερα γευστική συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνουμε τα τοματίνια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα μεταφέρουμε στο multi. Προσθέτουμε μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
- Αναμειγνύουμε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες σε μπολ. Πρέπει οι χοιρινές μπριζόλες να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 1 - 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
- Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, τα υπόλοιπα τοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά, τη μια δίπλα στην άλλη.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα που έχει στο ταψί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
- 12 τοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Το χυμό 1/2 λεμονιού
- 6 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
Για τα λαχανικά
- 700 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 12 τοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι