
Καραμελωμένα χοιρινά Spareribs
Τρυφερά κομμάτια κρέατος, με ξηρή μαρινάδα μυρωδικών, που λιώνουν στο στόμα σαν βούτυρο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάστε την ξηρή μαρινάδα, μία μέρα πριν ψήσετε το κρέας, ανακατεύοντας όλα τα μυρωδικά μαζί. Αφήνοντας την μαρινάδα μία ημέρα στο κρέας, το μαλακώνει και του δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα.
- Την επόμενη μέρα βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά προτού αρχίσετε. Αυτό θα σας εξασφαλίσει πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα.
- Τοποθετήστε το κρέας σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα χωρίς να το διπλώσετε.
- Αφήστε το 20 λεπτά κάτω από το γκριλ για να πάρει το απαραίτητο χρώμα και να θωρακιστεί.
- Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε για αρκετές ώρες μέχρι τα spareribs να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά.
- Για να σιγουρευτείτε ότι το κρέας είναι έτοιμο μετρήστε με το θερμόμετρο στο πιο παχύ κομμάτι του κρέατος, χωρίς όμως να αγγίζει το κόκκαλο, να φτάσει τους 63 ᵒC.
- Προσθέστε τη σάλτσα bbq την τελευταία στιγμή και αφήστε τα μέχρι να καραμελώσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρετε τα με πατάτες country ή πατατοσαλάτα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μια ολόκληρη σειρά χοιρινά spareribs (περίπου 1,5 κιλό)
- 1/2 φλ. τσ. πάπρικα
- 1/4 φλ. τσ. σκόρδο σκόνη
- 1/4 φλ. τσ. τσίλι σκόνη
- 2 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
- 2 κ.σ. σπόρους σέλερι
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- 2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 3 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- σάλτσα bbq για το άλειμμα στο τέλος